От НОИ разкриха нещо крайно неприятно.Поредна схема за източване на фондовете

...
От НОИ разкриха нещо крайно неприятно.Поредна схема за източване на фондовете
Коментари Харесай

НОИ разкри схема за източване на общественото осигуряване

От НОИ разкриха нещо извънредно неприятно.

Поредна скица за източване на фондовете на публичното обезпечаване е разкрита от чиновници на Националния застрахователен институт, а Министерство на вътрешните работи работи по определяне на обстоятелствата.

Разплитането на схемата потегля от подаден сигнал за компания призрак с фиктивно обезпечени служащи. За един от тях е поискано заплащане на обезщетение за болест в огромен размер.

Проверката на Национален осигурителен институт открива, че сдружението, което обезпечава лицето, не превежда осигурителни вноски, притежателят е малоимотен и необразован, няма регистрирани фискални устройства и няма търговски обект. 

" Чрез разбора на данните се доближава до огромен кръг от търговски сдружения и лица, които са притежатели на капитала на доста сдружения, приблизително по 20, а имаме и случаи, в които един човек " има " 100 компании. В един от случаите е открит цялостен парадокс да се подават данни за обезпечаване месеци след гибелта на титуляра на дипломиран електронен автограф, който е едноличен притежател и шеф на съответната компания ", уточни Георги Терзийски, написа novini.bg.

Така Национален осигурителен институт подава сигнал до Министерство на вътрешните работи, арестувани и разпитани са над 20 лица.

" Някои от тях си признават, че въобще не са работили в тези компании. Счетоводители, които си признават, че са назначавали хора, без да са упражнявали никаква активност и някои от тях, правейки признания, стигат и до това, че за някои в действителност е било вест, че са притежатели на компании. Тези подхванати дейности имат като резултат прекъсване и възобновяване на нерегламентирани заплащания на ориентировъчна стойност към 400 000 лева, само че в действителност значимото е превантивният резултат за бъдещи опити за нарушавания ", сподели още Терзийски, предава БНР. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР